Informatii utile

Termeni si conditii

Aceasta pagina (impreuna cu documentele la care se face referire in cadrul ei ) va indica termenii si conditiile in care puteti utiliza  web site-ul www.opticris.ro (SITE-ul), fie ca vizitator, utilizator, utilizator inregistrat sau cumparator. Va rugam sa cititi cu atentie acesti termeni si conditii de utilizare inainte de a incepe să utilizati site-ul. Folosind web site-ul nostru, indicati că acceptati acesti termeni de utilizare si ca sunteti de acord sa le respectati. In cazul in care nu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile va rugam sa nu utilizati SITE-ul.

 

TERMENI SI CONDITII

Prin accesarea web site-ului www.opticris.ro ( numit in continuare “ SITE” ) va exprimati acordul de a va supune termenilor, conditiilor si regulilor enuntate in prezentul document Termeni si Conditii si in documentele care fac parte integranta  din acesta ( Politica de confidentialitae si Politica de cookie-uri) . Acesti Termeni si Conditii pot fi modificati periodic, iar accesarea si utilizarea de catre dumneavoastra a acestui SITE este supusa Termenilor si Conditilor actuale la data utilizarii SITE-ului. Va recomandam sa verificati in mod regulat acesti termeni si conditii, pentru a va asigura ca sunteti de acord cu acestia. In cazul in care nu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile va rugam sa nu utilizati SITE-ul.

 

1.     DEFINITII SI TERMENI

In cuprinsul prezentului document, urmatorii termeni vor avea daca din context nu rezulta altfel, intelesurile specificate mai jos

OPTICRIS  –  este denumirea comerciala a S.C. OPTICRIS OPTICA SRL., persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Cluj-Napoca, Calea Dorobantilor nr.14, judetul Cluj , avand numarul de ordine in Registrul Comertului J12/4166/93, cod unic de identificare fiscala RO5121208.

VANZATOR : OPTICRIS

SITE: reprezinta web site-ul apartinand si administrat de S.C. OPTICRIS OPTICA SRL, gazduit la adresa www.opticris.ro, prin intermediul caruia Utilizatorul / Cumparatorul /  Clientul  are acces la informatii privind serviciile si produsele oferite de S.C. OPTICRIS OPTICA SRL, prin intermediul site-ului www.opticris.ro si in reteaua de magazine Opticris.

CUMPARATOR / CLIENT : poate fi orice persoana fizica cu varsta peste 16 ani sau persoana juridica, care isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda si care a acceptat Termenii si Conditiile de Utilizare ale prezentului SITE, indeplinind in acest sens toate cerintele procesului de inregistrare.

UTILIZATOR: orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani, care acceseaza SITE-ul, in scopuri private sau profesionale si  care a acceptat Termenii si Conditiile de Utilizare ale prezentului SITE

CONT:  sectiunea din SITE formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului / Clientului / Utilizatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in SITE (Comenzi, garantii Bunuri, etc.). Utilizatorul / Cumparatorul / Clientul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate.

FAVORITE: sectiune Wishlist din Cont care permite Cumparatorului/ Clientului / Utilizatorului sa isi creeze Liste cu Produsele Preferate, pe care doreste sa le urmareasca in vederea unei eventuale achizitii .

COSUL MEU:  sectiune din Cont care permite Cumparatorului / Clientului / Utilizatorului sa adauge Produse  sau Servicii pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau la un moment ulterior;

COMANDA: un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator / Client prin care Cumparatorul / Clientul transmite Vanzatorului, prin intermediul SITE-ului intentia sa de a achizitiona Produse si Servicii de pe SITE

PRODUSE si SERVICII: orice produs sau serviciu listat pe SITE, inclusiv produsele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului / Clientului ca urmare a Contractului incheiat.

CAMPANIE / PROMOTIE:  actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Produse si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

CONTRACT:  reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator ( S.C. Opticris Optica SRL  ) si Cumparator /  Client, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

CONTINUT – reprezinta:

-        toate informatiile de pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;

-        Toate datele si elementele din cadrul SITE-ului incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia , brevete, modele, imagini, texte, fotografii, videoclipuri, hartile grafice etc

-        continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorului / Clientului / Utilizatorului de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

-        informatii legate de Produsele si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;

-        date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

DOCUMENT:  prezentele Termene si Conditii

TRANZACTIE:  incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Produs si/sau Serviciu de catre Opticris, Cumparatorului / Clientului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

UTILIZARE ABUZIVA:  reprezinta utilizarea SITE-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate sa produca prejudicii pentru S.C. Opticris Optica SRL

 

2.     POLITICA DE VANZARE ONLINE

Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Utilizator  /Cumparator/ Client. Din motive justificate Opticris isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului / Cumparatorului / Clientului in vederea efectuarii unei Comenzi si / sau la unele modalitati de plata acceptate, in cazul in care considera ca datorita conduitei sau a activitatii Utilizatorului / Cumparatorului / Clientului pe SITE, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Opticris.

Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele si modalitatile  mentionate la sectiunea “Contact” din SITE. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, Opticris  isi rezerva dreptul de a cere Utilizatorului / Cumparatorului / Clientului  introducerea unui cod de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul Site-ului.

Opticris  poate publica pe Site informatii despre Produsele si/sau Serviciile  si/sau Promotiile / Campaniilor practicate de catre acesta pe site intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

Toate preturile aferente Produselor si/sau Serviciilor afisate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.

Toate informatiile folosite pentru descrierea Produselor disponibile pe Site ( imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / descrieri /  specificatii .) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

 

3.     INCHEIEREA CONTRACTULUI

Pentru realizarea unei comenzi pe SITE este necesara crearea de catre Utilizator / Cumparator/ Client a  unui CONT prin completarea formularului din sectiunea specifica pentru creare cont .

Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul/ Clientul este de acord cu forma de comunicare (e-mail, telefonic, sms, whatsapp) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic, sms, whatsapp.

Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Produselor  si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Produse si/ sau Servicii din Comanda, acesta  va anunta Cumparatorul /Clientul  la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.

Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator /  Client in momentul primirii de catre Cumparator / Client de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS si/sau whatsapp a notificarii de expediere a Comenzii..

Documentele si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe SITE vor sta la baza Contractului.

 

4.     COMANDA

Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Produselor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres in cadrul Site-ului in momentul realizarii comenzii. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Produs si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Produs/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Produsului/Serviciului.

Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul / Clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul/ Clientul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator / Client, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

-        neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului / Clientului , a tranzactiei, in cazul platii online;

-         invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Opticris, in cazul platii online;

-        datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

In cazul in care un Produs si/sau Serviciu comandat de catre Cumparator / Client , nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Cumparatorul / Clientul  asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in cazul in care acesta a fost achitat inainte de a fi livrat, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.

Odata cu finalizare comenzii, datele furnizate de catre Cumparator / Client vor fi prelucrate de catre Opticris in vederea procesarii comenzii. Solicitam fiecarui utilizator inregistrat sa furnizeze date actuale si corecte. Nu putem fi siguri ca toate informatiile furnizate de utilizatorii inregistrati sunt actuale si corecte. Este responsabilitatea fiecarui Utilizator / Cumparator / Client sa inregistreze si sa mentina date corecte si complete in cont astfel incat sa primeasca informatii precise prin intermediul site-ului www.opticris.ro

Imaginile produselor sunt cu titlu de prezentare si pot diferi de produsele comercializate din cauza editarii electronice sau manuale a informatiilor. Stocul online este actualizat zilnic si nu reprezinta un angajament al procesarii comenzii, putand aparea diferente datorita procesarii simultane.

 

5.     DREPTUL DE RETRAGERE  SI  CONDITII DE RETURNARE

Cumparatorul / Clientul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Produs sau sa renunte la un Serviciu, în termen de 14 zile de la primirea produsului ( valabil pentru toate produsele cu exceptia comenzilor complete de ochelari vedere = rame + lentile cu dioptrie ) , fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Produs sau renunțare la un Serviciu expira în termen de 14 zile de la:

– ziua în care Cumparatorul intra în posesia fizica a  Produsului / Produselor dintr-o comanda  

– ziua în care Cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului Produs dintr-o comanda  – în cazul în care Cumparatorul comanda printr-o singura comanda produse multiple care vor fi livrate separat

In cazul in care Cumparatorul /  Clientul  decide sa se retraga din Contract, acesta va trimite in scris catre Vanzator  solicitarea sa de retragere si / sau retur pe email la adresa: contact_eshop@opticris.ro

Dupa primirea  solicitarii de retragere si / sau retur Cumpartorul / Clientul va primi pe email datele necesare pentru realizarea livrarii de retur a produselor catre Vanzator.

 Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost primite, in cutia originala, cu etichetele intacte, accesoriile complete , sa nu fie deteriorate si sa fie insotite de certificatele care le-au insotit.

Cumparatorul / Client va suporta costul taxei de transport pentru returnarea produselor.

In cazul in care Cumparatorul /  Clientul solicta un alt produs, acesta va achita diferenta de pret in cazul in care produsul solicitat la schimb are un pret mai mare decat produsul achizitionat initial. Opticris va trimite produsul solicitat la schimb dupa ce Cumparatorul / Clientul a returnat produsul achizitionat initial.

Rambursarea contravalorii produsului ori, dupa caz , inlocuirea acestuia , se va face in termen de cel mult 14 zile de la primirea de catre Opticris de la Cumparator / Client a solicitarii de retragere  si /  sau retur.

In cazul in care Cumparatorul / Clientul decide sa se retraga, Opticris va rambursa orice suma pe care a primit-o de la Cumparator / Client pentru comanda care face obiectul solictarii de retragere, inclusiv costurile de livrare in cazul in care acestea au fost achitate de catre client, cu exceptia costurilor suplimentare determinate de faptul ca Cumparatorul / Clientul a solicitat alta modalitate de livrare decat tipul de livrare standard oferita de Opticris, fara intarzieri si, in orice caz , nu mai tarziu de 14 zile de la data la care Opticris a primit de la Cumparator / Client solicitarea de retragere din prezentul contract. Rambursarea va fi amanata pana la data la care Opticris primeste inapoi  de la Cumparator / Client produsele care fac obiectul solicitarii de retur . Dupa primirea produselor complete, nedeteriorate si in starea initiala , in termen de maxim 3 zile lucratoare  Opticris va rambursa suma care a fost achitata de catre Cumparator / client dupa cum urmeaza:

- pentru Comenzile achitate ramburs ( la livrare ) -> prin restituirea contravalorii produsului in contul bancar transmis de client Vanzatorului, prin email la adresa contact_eshop@opticris.ro  impreuna cu solicitarea de returnare a produsului.

-  pentru Comenzile achitate cu card bancar ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata

- pentru Comenzile achitate cu Op/Transfer/ -> prin virament bancar, in contul bancar de unde a fost efectuata plata.

Comenzile complete de ochelari de vedere  ( rame + lentile aeriene ) nu pot face obiectul renuntarii la achizitie, conform O.U.G nr. 34/2014, art 16, lit c) . Acestea sunt considerate produse finite personalizate conform specificatiilor cumparatorului / clientului. Cumparatorul / Clientul isi asuma raspunderea asupra corectitudinii datelor regasite pe reteta  /  prescriptia optometrica si confirma faptul ca datele introduse in reteta / prescriptia optometrica sunt corecte si nu sunt mai vechi de 6 luni.

 

6.     GARANTIA PRODUSELOR

Opticris in calitate de Vanzator acorda o garantie de 24 de luni pentru produsele vandute prin intermediul www.opticris.ro . Aceasta garantie se acorda de la data livrarii produsului catre Cumparator / Client, in conditiile in care au fost respectate instructiunile de utilizare detaliate mai jos:

1)     Conditiile de acordare a garantiei

Garantia care se acorda prin prezentul certificat face referire strict la produsul achizitionat de catre Cumparator / Client de pe www.opticris.ro .  Nu fac obiectul prezentei garantii reteta / prescriptia optometrica  prezentata de catre Cumparator / client, pe baza careia a fost livrat produsul, Opticris nefiind in niciun fel raspunzatoare pentru corectitudinea datelor inscrise in reteta /  prescriptia optometrica sau pentru corectitudinea datelor privind prescriptia optometrica care au fost introduse de catre Cumparator  / Client la efectuarea Comenzii..

Perioada de garantie incepe de la data livrarii produsului de catre Opticris catre Cumparator / Client.

Cumparatorului / Clientului i se garanteaza ca produsul va fi reparat gratuit, in cazul defectarii acestuia in conditii normale de utilizare pe durata perioadei de garantie. In cazul in care repararea produsului nu este posibila, Opticris va inlocui produsul. Orice reparare sau inlocuire va fi realizata in cadrul unei perioade de timp rezonabile, conform legii 449 / 2003 in termen de mazim 15 zile calendaristice.

La solicitarea garantiei, Cumparatorul / Clientul are obligatia ca, impreuna cu produsul defect, sa trimita si o copie a facturii primita in colet impruna cu produsul.

2)     Situatii in care se anuleaza garantia:

a)     Cumparatorul / Clientul nu prezinta documentele solicitate

b)     Produsul prezinta interventii ( inclusiv montajul lentilelor ) sau reparatii exacutate asupra lui care au fost realizate de catre firme sau persoane, altele decat personalul calificat a S.C.Opticris Optica SRL

c)     Schimbarea starii originale a produsului

3)     Defecte care nu fac obiectul garantiei

a)     defecte generate de zgarieturi, deformari, fisuri, distrugeri partiale sau totale

b)     defecte datorate utilizarii necorespunzatoare, prin nerespectarea de catre Cumparator / Client a conditiilor de manipulare, transport , pastrare si a instructiunilor de utilizare care insotesc produsul precum si cele detaliate mai jos

c)     defecte de orice fel ale produselor datorate incendiilor, accidentelor, loviturilor, vibratiilor.

Instructiuni de utilizare pentru ochelari de soare si ochelari de vedere:

1)     Ochelarii nu sunt destinati pentru a fi utilizati in conditii extreme care pot duce la deteriorarea lor ( zgariere, rupere, indoire, topire ) si care are putea pune in pericol integritatea sau sanatatea utilizatorului, pentru privirea directa a soarelui sau a surselor de lumina excesiva, pentru lucru in zone / in medii in care exista sustante chimice agresive etc

2)     Manipularea , Pastrarea si Transportul Ochelarilor :

- nu purtati ochelarii pe cap

-  manevrati ochelarii cu ajutorul ambelor maini

- acordati o atentie mai mare in utilizarea si manipularea ochelarilor ale caror lentile sunt fixate prin prindere in surub sau cu fir de nylon, acest tip de ochelari fiind mai fragili

- pastrati si / sau transportati ochelarii numai in toc ( port ochelari ) adaptat marimii acestora.

- aveti grija ca suprafata lentilelor ochelarilor sa nu intre in contact cu suprafete dure

-  nu lasati ochelarii pe bordul masinii expusi direct la soare,

- nu lasati ochelarii in buzunare , in geanta neprotejati de toc.

- nu lasati si nu folositi ochelarii in apropierea surselor de caldura foc deschis sau alte zone cu temperaturi extreme, de ex. sauna , uscator de par, aragaz etc.

-  evitati folosirea ochelarilor in conditii extreme de ex: la coafor sau in timpul vopsirii parului , in timpul utilizarii fixativului pentru coafare etc.

3)     Curatarea ochelarilor

- Ochelarii se vor curata zilnic sau ori de cate ori este nevoie doar cu produsele speciale destinate curatarii ochelarilor si lentilelor  

- stergeti ochelarii doar cu material moale din microfibra  / laveta microfibra sau cu servetele umede speciale destinate curatarii ochelarilor si lentilelor.

- Daca nu aveti solutiile recomandate stergeti folosind apa , dupa care uscati ochelarii doar cu material moale microfibra.

- Nu stergeti lentilele niciodata pe uscat - se zgarie lentilele.

- Nu folositi detergenti agresivi , alcool, acetona,  detergenti universali sau alte produse similare si nici servetele de hartie.

- In timpul operatiunii de curatare a ochelarilor va recomandam sa tineti ochelarii cu fermitate de puntea nazala . Operatia de curatenie se va face cu finete.

 

7.     FACTURAREA si  PLATA

Preturile Produselor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului www.opticris.ro  includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Modalitatile de plata disponibile sunt cele comunicate catre Cumparator / Client pe site pentru fiecare Comanda.

Opticris Optica SRL va transmite catre Cumparator / Client  factura aferenta  Produselor si Serviciilor  vandute, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare. Factura ce contine detalierea produselor si servicilor vandute va fi transmisa Cumparatorulului / Clientului in format fizic in interiorul coletului.

Plata la livrare ( ramburs )  - plata se face in lei, integral la livrarea produselor. Pentru produsele livrate prin curier, plata se face catre comisionarul care efectueaza livrarea.

In cazul alegerii solutiei de plata a produselor online, Opticris Optica SRL nu este / nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de catre Clinet incluzand dar nelimitandu-se la comisionae de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta in mod exclusiv Clientul.

Datele cardului de plata ale Utilizatorului/ Cumparatorului /Clientului nu vor fi accesibile pentru Opticris  si nici nu vor fi stocate de catre de Opticris  sau de catre procesatorul de plati integrat in Site, ci doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate Utilizatorul/ Cumparatorul /Clientul va fi informat, anterior introducerii datelor.

Pentru motive de securitate a Tranzactiilor Utilizatorul/ Cumparatorul / Clientul este sfatuit sa nu ramana logat pe Site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).

 

8.     LIVRAREA BUNURILOR

Livrarea comenzilor plasate pe site-ul www.opticris.ro se realizeaza doar pe teritoriul Romaniei.

Livrarea comenzilor se face prin intermediul companiei de curierat selectata de catre Vanzator .

Livrarea unei comenzi  se face in 2-4 zile lucratoare de la confirmarea acesteia.

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Produselor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare in cadrul aceluiasi colet in care sunt livrate si produsele comandate.

Proprietatea asupra Bunurilor / Produselor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului /Clientului prin modalitatea  indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier ).

 

9. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia , brevetele, modelele, imaginile, textele, fotografiile, videoclipurile, hartile grafice, bazele de date prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a Opticris.

Site-ul www.opticris.ro este o lucrare creativa protejata de drepturile de autor. Drepturile de proprietate intelectuală referitoare la conceptul Site-ului si fotografiile, textele, informatiile, documentele continute de Site și orice elemente create pentru Site sunt proprietatea exclusiva a S.C. Opticris Optica SRL , avand în vedere că S.C. Opticris Optica SRL nu a acordat nicio licenta și niciun alt drept, cu exceptia celui de a consulta Site-ul.

Acest site respecta legea drepturilor de autor. Toate drepturile autorilor operelor protejate reproduse și comunicate pe Site sunt rezervate.

Marcile, brevetele, logo-urile, modelele, imaginile, textele, fotografiile, videoclipurile, hartile grafice, bazele de date sau alte drepturi de proprietate intelectuala citate sau utilizate pe Site sunt proprietatea S.C. Opticris Optica SRL  sau fac obiectul unei autorizatii de utilizare. Nu se atribuie drepturi sau licente cu privire la niciunul dintre aceste elemente fără autorizarea scrisa a SC Opticris Optica .

Datele și informatiile continute de site sunt furnizate numai în scopuri ilustrative privind S.C Opticris Optica SRL și activitatile sale. Utilizatorilor/ Cumparatorilor/ Clientilor  Site-ului nu li se permite sa inregistreze - total sau partial - datele si informatiile mentionate pe orice dispozitiv de stocare si nici sa le copieze, sa le difuzeze sau sa le utilizeze in scop comercial decat daca au obtinut in prealabil de la S.C. Opticris Optica SRL un acord in scris .

 

10.     PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Va rugam sa parcurgeti  Politica de Confidențialitate ( detalii aici ) cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal. Politica de Confidentialitate face parte integranta din prezentul document Termeni si Conditii.

Colectam informatiile si datele cu caracter personal pe care utilizatorii/vizitatorii/cumparatorii / clientii le pun la dispozitia SC Opticris Optica SRL, prin accesarea si vizitarea de catre acestia, a web site-ului www.opticris.ro.  Informatiile si datele colectate vor fi pastrate si utilizate de Opticris in conformitate cu Politica de Confidentialitate – detalii aici.

Folosind SITE-ul, utilizatorii/vizitatorii/cumparatorii / clientii sunt de acord cu colectarea informatiilor si datelor lor pe care le-au pus  la dispozitia Opticris prin accesarea, utilizarea si vizitare web-site-ului www.opticris.ro si  cu pastrarea si utilizarea lor in conformitate cu Politica de Confidentialitate.

 

11. FOLOSIREA COOKIE-URILOR

Va rugam sa parcurgeti  Politica de Cookie-uri cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal. Politica de Cookie-uri face parte integranta din prezentul document Termeni si Conditii.

 

12. RASPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul / Clientul  sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/ Cumparatorul/ Clientul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul / Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenele si Conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

Opticris Optica SRL nu raspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii site-ului precum si pentru cele rezultand din imposibilitatea accesarii anumitor linkuri publicate pe site.

Ne declinam rapsunderea pentru orice situatie care poate aparea din cauza unor erori de software sau defectiuni tehnice aparute la server.

Opticris isi rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenele si Conditiile Site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului si conditiilor de functionare a Site-ului sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe Site versiunea modificata a Documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui Document.

Branduri